Pasta serowo-rybna

Monica 17 Comments


Pasty to jeden z najlepszych pomysłów na śniadanie. Smakują mi szczególnie wiosną, gdy wkroimy do nich świeże zioła i warzywa. To jedna z past, którą robię bardzo często, lubimy ją z mężem.



Składniki na 1 niedużą miseczkę

1 kostka (20 dag) sera białego (u mnie chudy)
1 puszka ryby w sosie pomidorowym (np. śledź, makrela, szprotka)
1 mała cebulka, drobno pokrojona
1 łyżka śmietany 18% lub majonezu
sól, pieprz, szczypior do posypania

Ser i rybę rozgniatamy widelcem w misce, tak aby dobrze się połączyły. Dodajemy cebulkę, śmietanę/majonez i przyprawy. Smarujemy pastą kromki chleba, posypujemy szczypiorem i zajadamy :)

Smacznego!

17 komentarzy:

  1. Pasty do kanapek mają to do siebie, że szybko się je robi, a smakują wyśmienicie ZAWSZE!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, pasty to coś co lubimy najbardziej :) Twoja wygląda bardzo apetycznie.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Tez bardzo lubie domowe pasty na kanapki. Ta zapowiada sie pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Swietna pasta. Wciaz widze jakies pasty na blogach i od tego patrzenia robie sie glodna... Pewnie bede i ja musiala skusic sie na takie pysznosci :)

    Usciski.

    OdpowiedzUsuń
  5. Yummy :) Już wiem, co zjem jutro na śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. to prawda,te pasty są świetne,ale sprobujcie z rybką wędzoną,zupełnie inny smak,trzeba tylko trochę się pomęczyć z wyciąganiem ości,ale warto:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, jest bardzo dobra, robiłam też taką :)

      Usuń
  7. zjadłabym tu i teraz takie dwie kanapki ;)
    pozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
    szana-banana
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. jakoś mam uraz do pasty rybnej od czasu gdy pani w przedszkolu wmuszała we mnie kanapkę z niezbyt ładnie pachnącą rybno-jajeczną paciają... ale Twoja wygląda świetnie i wyjątkowo wiosennie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. pasty na kanapki uwielbiam;) a pomysłów na nie nigdy za wiele

    OdpowiedzUsuń
  10. niby zwykłe kanapeczki a wyglądają tak apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  11. Całe wieki nie jadłam takiej pasty...Muszę to nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam takie pasty.
    Twoją zjadłabym z przyjemnością!

    OdpowiedzUsuń
  13. Lubię takie pasty. Ależ apetyczne, piękne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Dziękuję serdecznie wszystkim!

    OdpowiedzUsuń