Pasta serowo-rybna
Pasty to jeden z najlepszych pomysłów na śniadanie. Smakują mi szczególnie wiosną, gdy wkroimy do nich świeże zioła i warzywa. To jedna z past, którą robię bardzo często, lubimy ją z mężem.
Składniki na 1 niedużą miseczkę
1 kostka (20 dag) sera białego (u mnie chudy)
1 puszka ryby w sosie pomidorowym (np. śledź, makrela, szprotka)
1 mała cebulka, drobno pokrojona
1 łyżka śmietany 18% lub majonezu
sól, pieprz, szczypior do posypania
Ser i rybę rozgniatamy widelcem w misce, tak aby dobrze się połączyły. Dodajemy cebulkę, śmietanę/majonez i przyprawy. Smarujemy pastą kromki chleba, posypujemy szczypiorem i zajadamy :)
Smacznego!
narobiłaś smaka :)
OdpowiedzUsuńPasty do kanapek mają to do siebie, że szybko się je robi, a smakują wyśmienicie ZAWSZE!:)
OdpowiedzUsuńTak, pasty to coś co lubimy najbardziej :) Twoja wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Mmmmm...wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńTez bardzo lubie domowe pasty na kanapki. Ta zapowiada sie pysznie!
OdpowiedzUsuńSwietna pasta. Wciaz widze jakies pasty na blogach i od tego patrzenia robie sie glodna... Pewnie bede i ja musiala skusic sie na takie pysznosci :)
OdpowiedzUsuńUsciski.
Yummy :) Już wiem, co zjem jutro na śniadanie :D
OdpowiedzUsuńto prawda,te pasty są świetne,ale sprobujcie z rybką wędzoną,zupełnie inny smak,trzeba tylko trochę się pomęczyć z wyciąganiem ości,ale warto:)
OdpowiedzUsuńTak, jest bardzo dobra, robiłam też taką :)
Usuńzjadłabym tu i teraz takie dwie kanapki ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło i zapraszam do siebie,
szana-banana
www.gastronomygo.blogspot.com
jakoś mam uraz do pasty rybnej od czasu gdy pani w przedszkolu wmuszała we mnie kanapkę z niezbyt ładnie pachnącą rybno-jajeczną paciają... ale Twoja wygląda świetnie i wyjątkowo wiosennie :)
OdpowiedzUsuńpasty na kanapki uwielbiam;) a pomysłów na nie nigdy za wiele
OdpowiedzUsuńniby zwykłe kanapeczki a wyglądają tak apetycznie!
OdpowiedzUsuńCałe wieki nie jadłam takiej pasty...Muszę to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty.
OdpowiedzUsuńTwoją zjadłabym z przyjemnością!
Lubię takie pasty. Ależ apetyczne, piękne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńDziękuję serdecznie wszystkim!
OdpowiedzUsuń