Kuskus z bananem, jogurtem greckim, kokosem i miodem

Monica 5 Comments



Przyszła pora na coś lżejszego po świętach. Przyznam się Wam jednak, że ja dzielnie się trzymałam i nie opychałam się świątecznymi smakołykami. Teraz pozostało jeszcze czekać na piękną wiosnę i włożyć buty do biegania :) Ostatnio taka micha to moje śniadanie, drugie śniadanie, kolacja lub przekąska. W różnych wersjach. Ta akurat jest z bananem. A, że owoce jem tylko do godzin południowych, wieczorem często zjadam kuskus bez ich udziału, tylko z pestkami słonecznika, orzechami i jogurtem. Pychoty. Lubicie kuskus na słodko?

Składniki dla 1 osoby
3 łyżki kuskusu ( ilość wg gustu)
1 banan
2 łyżki jogurtu greckiego lub innego gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka wiórków kokosowych
1 łyżeczka miodu

Kuskus zalewamy wrzątkiem tak aby był przykryty na około 1 cm. Czekamy aż spęcznieje, mieszamy kroimy banana, dodajemy razem z pozostałymi składnikami.
Zajadamy.


5 komentarzy:

  1. My głównie wszelkie kasze jemy na słodko, więc taka wersja zdecydowanie do nas przemawia :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Kuskus bardzo lubię, ale jeszcze nie jadłam go słodszej wersji, muszę wypróbować;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Będzie dziś na drugie śniadanie! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj kusisz! Chyba zaraz sobie zrobię taką miseczkę :) !

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajne połączenie. Nie jadam kuskusu na słodko, ale Twoje danie bardzo kusi!

    OdpowiedzUsuń