Klasyczna pasta z jaj i twarogu
Chyba każdy z nas ją dobrze zna i lubi. W sam raz na śniadanie, zdrowa i sycąca pasta z jaj :) Co nie zmienia faktu, że robi się ja na tysiąc sposobów. Jaką wersję lubicie najbardziej ? Najlepiej smakuje na świeżym chlebie lub bułce z chrupiącą skórką. To podstawa.
Składniki:
25-30 dag sera białego (półtłusty)
3 łyżeczki jogurtu naturalnego
3 łyżeczki majonezu
sól, dużo pieprzu
ewentualnie szczypior lub pietruszka
Jaja ugotować na twardo w wodzie z odrobiną soli. Posiekać drobniutko. Rozetrzeć w misce z serem, majonezem i jogurtem.
Doprawić.
Smarować buły i zajadać :)
pychota!:) to prawda, musi być koniecznie ze świeżym pieczywem:)
OdpowiedzUsuńTo moja ulubiona pasta :) Zawsze dodaję szczypiorku, a czasami, jak akurat mam, to odrobinę tartego chrzanu :)
OdpowiedzUsuńTak, to smaczni towarzysze :)
Usuńo tak lubię ją i taką sama i z różnymi dodatkami..
OdpowiedzUsuńJaaa ale mi smaka narobiłaś teraz :D ja uwielbiam taką z samych jajek i dodaje majonez, chrzan, sól i pieprz i taka uwielbiam najbardziej z serem nigdy jeszcze nie robiłam i muszę spróbować ;)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł. Robię pastę z jajec, z twarogu, ale z obu na raz nigdy nie zrobiłam...
OdpowiedzUsuńKlasyka. Coś wspaniałego:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam różne pasty do chleba!
OdpowiedzUsuńwiem, że klasyczne, czytałam słyszała ale nigdy nie próbowałam
OdpowiedzUsuńOj, to szybciutko, próbować :)
UsuńWspaniała do chlebka ! Też dodaję cebulkę lub szczypiorek ! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię. Czasem robię wariacje i dodaję jeszcze chrzan i musztardę :) Czasem z twarogiem, a czasem z samych jajek...
OdpowiedzUsuńDziękuję wszystkim za odwiedziny!
OdpowiedzUsuńZjadłabym;)
OdpowiedzUsuńRobi się ją w 10 minut, więc zachęcam :)
UsuńI nikt już nie moze powiedzieć, że proste nie jest smaczne :D
OdpowiedzUsuńCzasami właśnie, to proste rzeczy zjada się z największym smakiem :)
UsuńCzęsto robię taką pastę. Jest pyszna! Ależ mi narobiłaś smaka!!!
OdpowiedzUsuńOstatnio zrobiłam pastę z makreli z twarożkiem, a teraz chodzi za mną jajeczna.
OdpowiedzUsuńSmaki dziecinstwa pyszne czasy😊
OdpowiedzUsuń