Serek z gruszką i orzechami

Monica 18 Comments



Idealna przekąska lub drugie śniadanie. Szybko, słodko, zdrowo i smacznie :)

Składniki dla 1 osoby

150 g serka wiejskiego (u mnie light)
1 słodka gruszka
kilka posiekanych orzechów włoskich
dobry miód (ostatnio mam fazę na greckie)

Serek wykładamy do miseczki, myjemy i kroimy na małe kawałki gruszkę, posypujemy orzechami i polewamy miodem.
Zajadamy :)


18 komentarzy:

  1. Serek wiejski jem bardzo często. Z takim połączeniem musi być pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. kociołek-pyszności, Emcia Pichci - dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  3. Serek wiejski zwykle jem z pomidorem... Muszę wypróbować z gruszką :) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak pysznie i zdrowo :) wspaniały pomysł na przekąskę

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam wiejski z dodatkami.. zarówno na słono i słodko :)
    Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Sekret tkwi w prostocie, pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Serek wiejski w takim wydaniu jemy bardzo często ale u nas akurat bez miodu, za to z syropem daktylowym :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Ooooo, widzę, że nie tylko u mnie gruszki w roli głównej :D Uwielbiam te owoce :D

    OdpowiedzUsuń
  9. mniam :) serek wiejski i u mnie często gości np. z wiórkami kokosowymi i bananem, albo jabłkiem i żurawiną. a na wytrawnie przeważnie z papryką lub pomidorem. Wersja z gruszkami i orzechami też mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z wiórkami i bananem - to jedno z moich ulubionych połączeń :) Wersja wytrawna z papryką- pyszna!

      Usuń
  10. zrobiłam :) ostatnio szukałam pomysłu na serek w innej wersji i przypomniała mi się Twoja :) pycha :)

    OdpowiedzUsuń