Owsianka budyniowa
Szukając inspiracji śniadaniowych w ten szary i ponury dzień, wpadłam na nieznaną dla mnie wersję owsianki. Owsiankę z użyciem budyniu. Długo się nie zastanawiając zabrałam się do dzieła. Teraz już wiem, że jest pyszna, kremowa i mmmm wspaniała w taki chłodny, deszczowo-śniegowy dzień jako ciepłe śniadanie. Polecam!
Składniki dla 1 osoby
150-200 ml mleka/wody (u mnie pół na pół)
3 łyżki owsianki
1 łyżka proszku budyniowego waniliowego, płaska
kostka gorzkiej czekolady
opcjonalnie żurawina
Mleko z wodą zagotowujemy, dodajemy owsiankę i 2 minuty gotujemy (lub do miękkości). Proszek budyniowy rozrabiamy w małej ilości wody/mleka (na dnie szklanki dosłownie) i wlewamy do owsianki. Zagotowujemy. Gdyby była za gęsta dolewamy wody/mleka.
Podajemy z żurawiną i kostka gorzkiej czekolady.
Smacznego!
Wygląda bardzo pysznie Moniko!
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką jutro na śniadanie...
Fajny patent, na przełamanie owsiankowej nudy :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię taką wersję owsianki :)
OdpowiedzUsuńBudyń to fajny dodatek do owsianki na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać ze takiej wersji nie robiłam ale chętnie wyprobuje :-)
OdpowiedzUsuńna śniadanie może nie, ale na podwieczorek bym zjadał:)
OdpowiedzUsuńAle fajna ta owsianka, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńDziękuję serdecznie za miłe słowa!
OdpowiedzUsuńJedna z lepszych owsianek :D
OdpowiedzUsuńZdecydowanie :)
UsuńRobimy taką owsiankę na wodzie z filtra molekularnego z naturalną mineralizacją.
OdpowiedzUsuń